Mieke Megawati Vlasblom maakt ruimte voor nieuwe gezichten in Rotterdamse raad

Mieke Megawati Vlasblom, fractievoorzitter en raadslid van Rotterdam BIJ1 in de gemeenteraad, laat ons weten dat ze stopt als raadslid. Sinds 26 januari bouwde Mieke na ziekte langzaam haar werkuren weer op. Tijdens dit proces kwam zij tot de conclusie dat het tijd is om het stokje door te geven . ''Het is tijd voor een nieuwe energie.”

Nieuwe nummer 1 en 2

Mieke geeft haar zetel door aan haar opvolger Marchiano van Campenhout. Hij startte 14 maart 2024 als raadslid in Rotterdam. De zetel van Marchiano schuift door naar nummer 3 op onze lijst: Precious Sadhoe. Precious is al actief als burgerraadslid. Zij heeft vanuit haar rol als burgerraadslid namens BIJ1 Rotterdammers vertegenwoordigd in de werkgroep Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport (ZWCS).

Planning overdracht Mieke

Volgende week donderdag 25 april is de laatste raadsvergadering van Mieke waar zij ook haar afscheidstoespraak zal houden. We verwachten dat Precious op 26 juni, na het mei reces (periode waar niet vergaderd wordt) zal starten in de Raad. Zo kan ze andere verplichtingen afronden. Wel wordt ze volgende week al in de raadsvergadering van 25 april benoemd als raadslid. We kijken ernaar uit om Precious te verwelkomen. En zijn blij dat zij de taken als nieuw raadslid kan overpakken.

Werk in de gemeente gaat door

De 2 nieuwe raadsleden gaan verder aan de slag met:

  • Onze standpunten voordragen
  • Op moties en raadsvoorstellen stemmen
  • Moties, amendementen (wijzigingen) en initiatieven voorstellen

Dankjewel Mieke

We zijn ongelofelijk trots op Mieke en dankbaar dat zij 2 jaar namens ons voor Rotterdam heeft gestreden.

Wij zullen niet vergeten hoe Mieke zich als vrouw van kleur vanaf het begin staande heeft gehouden in een voornamelijk witte, rechtse Raad. Ze had naast racisme, facisme en (online) haat ook te maken met een werkdruk die loodzwaar was. Wij applaudisseren haar moed en doorzettingsvermogen.

Mieke was voor langere tijd het gezicht van onze fractie. Ze maakte zich extra sterk voor het recht op betaalbaar wonen, het aankaarten van institutioneel racisme binnen de politie en menswaardige opvang voor alle Rotterdammers, ongeacht papieren.

Mieke sprak altijd met veel vuur en kracht. We zullen haar inzet, stem en liefde voor de stad gaan missen. Ook namens al onze Rotterdamse stemmers en leden wensen we Mieke alle geluk en succes in haar volgende stappen in de toekomst.

Persoonlijke boodschap van Mieke

Bekijk Mieke’s persoonlijke boodschap aan jullie op haar Instagram-pagina: @miekemegawati 💛

Vragen?

Mochten jullie als volgers of leden na dit bericht nog vragen hebben, dan kun je ons bereiken via fractierotterdam@bij1.org.

Of kom langs op het Stadhuis bij ons fractiespreekuur!

Het spreekuur is iedere laatste vrijdag van de maand, tussen 15:00 en 16:00 uur.