"When you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor."

Morgen is in Rotterdam het #BlackLivesMatterNL protest en natuurlijk zullen wij daarbij aansluiten. Eén van de speerpunten van Rotterdam BIJ1 is het zichtbaar maken en bestrijden van racisme in deze stad. Institutioneel racisme leidt tot uitsluiting, ongelijke kansen en onrechtvaardig behandelen van mensen van kleur. Ons politiekorps staat bekend om etnisch profileren en het grbruiken van geweld tegen niet-witte Rotterdammers.

Laten we daarnaast ook niet vergeten dat onze burgemeester in november 2016 opdracht gaf tot het met geweld oppakken van vreedzame protestanten. Dus juist in Rotterdam is een Black Lives Matter protest keihard nodig!

Na het grote protest van gisteren op de Dam, horen wij de geluiden om de demonstratie te verbieden. Wij willen de gemeente Rotterdam daarom dringend oproepen aan deze verzoeken geen gehoor te geven en er alles aan te doen om te zorgen dat de demonstratie op een veilige mniaer door kan gaan.

De demonstranten die morgen aansluiten roepen wij op om mondmaskers te dragen en er alles aan te doen om de anderhalve meter afstand van elkaar te bewaken. Let op elkaar.

Houd updates over de demonstratie hier in de gaten.

#KOMBIJ1

Word lid van BIJ1 en steun de beweging van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid!

Ander nieuws:

BIJ1-kleurenbalk