Op 2 februari zijn we met het volledige bestuur van Rotterdam BIJ1 afgereisd naar Amsterdam om daar de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 een kick-start te geven. Wat was het een mooie middag, vol met goede, strijdbare energie en een ruimte vol mooie mensen.

Sylvana Simons stelde zich officieel kandidaat voor de rol van lijsttrekker tijdens een vlammende speech waarin ze onder andere zei:

"BIJ1 bestaat omdat het tijd is voor een nieuwe norm. BIJ1 bestaat omdat het tijd is om een halt toe te roepen aan de structuren die ons onderdrukken. BIJ1 bestaat omdat het tijd is voor radicale verandering. We bestaan omdat we geloven dat we van Nederland een land voor ons allemaal kunnen maken. Wij geloven dat het anders kan. Dat Nederland een ander land kan zijn."

Ook twee van de andere sprekers, Gloria Wekker en Willem Schinkel benadrukken de noodzaak van BIJ1. Zeker in een tijd waar een fascistische partij als FvD de grootste partij van Nederland dreigt te worden.

Wij noemen fascisten namelijk gewoon fascisten, net zoals wij racisten ook gewoon racisten noemen. Dat de banner van Rotterdam BIJ1 met de tekst "tegen giftige mannelijkheid, voor radicale gelijkwaardigheid" op social media zoveel boze reacties oproept is volgens Willem Schinkel een teken dat wij iets wezenlijks raken. Een teken dat wij goed bezig zijn.

Wij zijn niet de partij van verhullend taalgebruik. Wat wij zeggen doet soms pijn en stoort mensen, want wie zijn wij om mee te willen praten? Wie zijn wij, dat we mee willen beslissen en zaken willen veranderen die al zo lang 'normaal' zijn? Wij zijn BIJ1. Wij geven een stem aan mensen die al te lang niet gehoord zijn. Wij willen een veilige plek zijn voor mensen die binnen onze maatschappij niet veilig zijn. Wij vragen niet om een plek aan de tafel, we eisen deze op!

BIJ1 bestaat omdat het tijd is voor een nieuwe norm. BIJ1 bestaat omdat het tijd is om een halt toe te roepen aan de structuren die ons onderdrukken. BIJ1 bestaat omdat het tijd is voor radicale verandering.
Sylvana Simons

Als Rotterdam BIJ1 gaan we er alles aan doen om te zorgen dat onze partij een plek krijgt in de Tweede Kamer en zullen de landelijke partij daarin uiteraard van harte ondersteunen.

Onze focus is en blijft echter in Rotterdam! De mooiste stad van het land, maar ook een stad waar heel veel anders kan en moet.

Op 16 februari willen wij het hier graag met leden en sympathisanten over hebben tijdens ons event 'Verklaar BIJ1 de Liefde'. Kom jij ook? Meld je dan hier aan!

#KOMBIJ1

Word lid van BIJ1 en steun de beweging van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.

BIJ1-kleurenbalk