Petitie: ontsla racistische agenten!

Op 24 maart 2021 kwamen de agenten die eerder waren 'berispt' voor extreem racistische uitlatingen opnieuw in het nieuws.

Ondanks het feit dat de burgemeester bij het bekend worden van de racistische uitlatingen heeft gezegd dat er voor zulke agenten geen plek was in het korps, mochten de agenten uiteindelijk gewoon blijven omdat zij 'diep door het stof waren gegaan'. Wij vinden dat de burgemeester met zijn eerste uitspraak gelijk had en dat hij de daad bij het woord had moeten voegen.

Het laatste nieuws maakt overduidelijk wat meteen al de keus had moeten zijn. Uit het nieuws van 24 maart blijkt namelijk dat de betreffende agenten zich ook racistisch hebben uitgelaten over de vermoorde zestienjarige Hümeyra. "Weer een Turk minder", luidde één van de berichten.

Wij zijn woedend, en we eisen dat deze agenten alsnog worden ontslagen. Ze hebben ruimschoots bewezen dat ze niet geschikt zijn voor het beroep dat ze uitoefenen en dat ze niet in staat zijn om Zwarte mensen en mensen van kleur veilig te houden.

Rotterdam eist dat racistische agenten worden ontslagen!

aan het laden