Koningsdag. Een dag waar veel kinderen naar uitkijken omdat ze op die dag hun verzamelde spulletjes mogen verkopen of met muziek maken en andere activiteiten een zakcentje kunnen 'verdienen'. Hoe bizar is het dat vervolgens juist in Bloemhof en Hillesluis, 2 van de armste wijken van Rotterdam, de kinderen met hun kleedjes niet welkom zijn op de grote braderie. Het is voor kinderen en bewoners namelijk verboden om met kleedjes in de buurt van de Boulevard zuid te zitten.

Bewoners moeten 35 euro betalen als ze een plek willen op de vrijmarkt. Als pleister op de wond is door de wijkraden voor een beperkt aantal kinderen wat kramen gehuurd via gemeenschapsgeld. Het merendeel van de kinderen is dus echter gewoon niet welkom. Vanuit Rotterdam BIJ1 vragen ons ernstig af wat hier gebeurd is. Koningsdag is toch van iedereen?

Wij stelden een brief op, gericht aan de wethouder. Collega-partij DENK stelde naar aanleiding van onze oproep schriftelijke vragen aan de burgemeester, maar helaas mocht dit niet baten.

BIJ1-kleurenbalk