We hebben prachtig nieuws ontvangen uit de Tweebosbuurt: een aantal bewoners hoeven voorlopig toch hun huis niet uit. De kantonrechter heeft een streep getrokken door de beëindiging van het huurcontract door woningcorporatie Vestia. Zij zouden niet aan verschillende eisen hebben voldaan. Zo hebben bewoners niet tot nauwelijks hulp gekregen in de zoektocht naar een vervangende woning en zijn ze daarnaast veel te laat bij het proces betrokken.

Vestia is van plan om meer dan 500 sociale huurwoningen te slopen in de wijk omdat er plaats gemaakt moet worden voor grotere en dus ook duurdere woningen. Deze uitspraak is gericht aan 17 huurders, die opkwamen voor hun recht en weigeren te vertrekken.

Wij waren aanwezig tijdens de bijeenkomst in de wijk, waar de overwinning werd gevierd. Verschillende politici waren hier aanwezig om hun visie over de uitspraak en de toekomst van de wijk te delen.

Zo bleef de PvdA weigeren om een daadwerkelijk standpunt in te nemen wat betreft de uitspraak door gedurende de avond te wijzen naar 'bemiddeling' als oplossing. Een lid van GroenLinks riep op tot het kraken van de woningen die nu leegstaan. Iets wat zeer bijzonder te noemen is, want ook de fractie van GroenLinks staat achter de sloop.

Wat ons betreft moet de politiek het besluit tot sloop met onmiddellijke ingang terugdraaien. Enkele bewoners riepen op om de mensen die inmiddels al zijn uitgezet terug te laten keren, op kosten van Vestia.

We zijn erg nieuwsgierig naar het verdere verloop en zullen de bewoners waar mogelijk ondersteunen.

BIJ1-kleurenbalk