Rotterdam BIJ1 en (A)wake organiseerden gisteravond het panel ‘De Prijs van Activisme'. We kijken terug op een geslaagde en druk bezochte avond. Na het vertonen van de documentaire 'Demon or Diva' waarin partijleider Sylvana Simons werd gevolgd tijdens de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan haar en regisseur Ingeborg Jansen over het proces van het maken van de documentaire en alles wat hierbij kwam kijken.

Daarna was het tijd voor het panelgesprek waar Sylvana, Elvin Rigters (Bruitvrij & KOZP) en Vatan Hüzeir (Changerism) met elkaar en het publiek in gesprek gingen over de prijs van activisme. Complimenten voor de moderator van de avond, Kauthar Bouchallikht! Zij zorgde door haar manier van modereren voor een mooi gesprek waarin de sprekers allemaal de ruimte kregen om hun verhaal te doen en waar ook het publiek de ruimte kreeg om actief een bijdrage te leveren.

Het belang van activisme in een tijd waarin het fascisme meer dan ooit terug is in de politiek, is overduidelijk. Dat activisme in de politiek zorgt voor een nieuwe politiek en daarmee voor heftige reacties is ook iets wat duidelijk zichtbaar is. Meer activisme is nodig, maar jezelf uitspreken en inzetten voor dat waar jij in gelooft heeft ook een prijs. Die prijs is vaak hoog.

Voor jezelf zorgen is van groot belang. Als partij die politiek onlosmakelijk combineert met activisme, is dit iets waar wij vaker aandacht aan willen besteden. We hopen dat alle aanwezigen iets aan het panel hebben gehad en we hopen jullie weer te zien bij ons volgende evenement!

#KOMBIJ1

Word lid van BIJ1 en steun de beweging van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.

BIJ1-kleurenbalk