Rotterdam BIJ1 is solidair met iedereen voor wie de coronacrisis een extra nare periode is. Voor mensen met angsten en/of depressie kunnen alle berichten rondom de verspreiding van het virus en het sociaal isolement een extra zware belasting betekenen voor hun welzijn.

Vanuit Rotterdam BIJ1 zijn we actief in de wijken waar onze bestuursleden wonen om buurtgenoten eventueel te ondersteunen met boodschappen en sociale contacten. Laten we op elkaar letten en voor elkaar zorgen. Laten we ondanks het feit dat we fysiek afstand moeten houden, dichtbij en bereikbaar blijven.

Ook via app, telefoon, privéberichten en Skype kun je contact leggen met mensen. Simpelweg vragen hoe het gaat kan voor iemand al een wereld van verschil maken. Check ook even de mensen in je omgeving die afhankelijk zijn van de voedselbanken. Hebben ze genoeg eten in huis? Deze periode is voor iedereen angstig en niemand weet precies wat ons nog te wachten staat.

Het zijn ook dagen waarop mensen dicht op elkaar leven. Laten we de kinderen en mensen voor wie thuis eigenlijk helemaal geen veilige plek is, extra goed in de gaten houden. Let op signalen die zouden kunnen betekenen dat de spanning te hoog oploopt en dat dit onveilige situaties kan (gaan) opleveren. Als je twijfelt of advies wilt, neem contact op met Veilig Thuis. Laten we in ieder geval zorgen dat we elkaar (onder)steunen waar mogelijk.

Zorg voor elkaar!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je je verhaal kwijt of heb je hulp nodig? Je kunt ons bereiken via rotterdam@bij1.org.

BIJ1-kleurenbalk