Op zondag 16 februari organiseerden wij onze eerste bijeenkomst van het jaar: Verklaar BIJ1 de Liefde. We gingen met leden en sympathisanten in gesprek over linkse politiek in Rotterdam, onderwerpen en thema's die belangrijk zijn en hoe mensen kunnen bijdragen aan onze beweging. Ondanks een stormachtige dag, was de opkomst fantastisch. Tientallen mensen kwamen naar het HipHopHuis, waaronder veel nieuwe gezichten.

De middag ging van start met een korte introductie van de landelijke partij, zoals de verschillende commissies, de campagne kick-off en natuurlijk onze nieuwe website. Ook keken we kort terug naar de periode sinds de algemene ledenvergadering en het verkiezen van ons eerste bestuur in oktober vorig jaar. Na een geweldige spoken word performance van Deedovich over het thema 'liefde aan de medemens', ging het hoofdprogramma van start.

Via een interactieve 'mind-map' mochten de aanwezigen thema's insturen waar we vervolgens over in gesprek konden gaan. Zo werden meningen, ervaringen en oplossingen gedeeld over onder andere het enorme gentrificatieprobleem in Rotterdam, over armoede, onderwijs, klimaat, dekolonisatie en nog veel meer.

Een schitterend optreden van Mariseya luidde vervolgens een korte pauze in, waarna we in een informele huiskamersfeer met elkaar in gesprek gingen over wat we voor elkaar kunnen betekenen, hoe belangrijk het is, zeker voor een kleinere partij, om je aan te sluiten als lid en konden mensen aangeven wat ze eventueel voor ons zouden kunnen en willen doen.

We willen iedereen via deze weg nogmaals enorm bedanken voor hun aanwezigheid, inbreng en feedback. De mensen die het contactformulier hebben ingevuld zullen snel van ons horen. Samen kunnen we gaan bouwen aan een rechtvaardige beweging in Rotterdam!

#KOMBIJ1

Word lid van BIJ1 en steun de beweging van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid!

BIJ1-kleurenbalk