Bestuur

Dit is het bestuur van Rotterdam BIJ1. Allen met een ruime meerderheid, op democratische wijze verkozen op zaterdag 26 oktober 2019 tijdens de eerste Rotterdamse ledenvergadering.

Sandra Salome

Voorzitter

"Voor mij was in de politiek gaan altijd iets voor andere mensen. Ik stemde wel bij alle verkiezingen en ben lid geweest van een aantal politieke partijen, maar had nooit het idee om zelf politiek actief te worden. De partijen waar ik lid van was bleven, hoe dicht de partij-idealen ook bij mijn ideeën stonden, toch altijd op afstand.

Op de dag dat Sylvana Simons BIJ1 begon, sloot ik mij van harte bij deze politieke beweging aan. In 2017 ben ik actief geworden voor de Rotterdamse afdeling en met ons kernteam werken we aan de zichtbaarheid van onze partij. Ik geloof dat Rotterdam het geluid van BIJ1 keihard nodig heeft. Dat ons streven naar radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid de stad beter en mooier gaat maken. Bij ons is activisme onlosmakelijk verbonden met politiek. BIJ1 is een jonge partij en we zijn nog hard aan het opbouwen en ontwikkelen. Ik wil graag ook vanuit het bestuur mijn steentje bijdragen aan het verder laten groeien van Rotterdam BIJ1"

Astrid Keerveld

Penningmeester

'Be the change you wish to see' - mijn levensmotto en de aanleiding dat ik mijzelf kandidaat stelde voor het bestuur van Rotterdam BIJ1. Als buurtcoach met een opleiding als maatschappelijk werker, ligt mijn toegevoegde waarde in een combinatie van kennisvelden; communicatie, creativiteit en rust.

Binnen mijn carrière heb ik onder andere ervaring opgedaan in het coördineren en uitvoeren van workshops, trainingen, kleine evenementen en buurtactiviteiten. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven van sociale projectenplannen. Productontwikkeling vind ik erg leuk, mijn kracht zit in ‘buiten de box denken’ en op die manier producten en diensten te verbeteren.

BIJ1 wordt hopelijk mijn tweede familie. Af en toe zullen we het niet eens zijn met elkaar en soms zullen we dingen horen die we liever niet willen horen, maar de liefde en respect zal er altijd zijn."

Patrick van Steijn

Secretaris

"De politiek heeft mij altijd geïnteresseerd, maar het was altijd een 'net-niet' verhaal. Na lang een zwevende kiezer te zijn geweest die wisselde tussen de verschillende klassiek-linkse partijen, kwam BIJ1 op mijn pad. Voor ik het wist werd ik aan het begin van 2019 onderdeel van de Rotterdamse afdeling en inmiddels heb ik de eer om verkozen te zijn als bestuurslid.

Sinds we gestart zijn, hebben we als afdeling al heel veel gedaan en zelfs voor elkaar gekregen. We zijn een klein maar zeer hecht team en iedereen zet zich in naar maximaal vermogen. We vinden allemaal dat Rotterdam, de mooiste stad van Nederland maar tegelijkertijd met zoveel problemen, het intersectionele geluid van BIJ1 hard nodig heeft.

Via mijn rol in het bestuur, hoop ik me daar verder voor in te kunnen zetten. Ik geloof echt dat wij Rotterdam eerlijker en rechtvaardiger kunnen maken. Ik geloof ook dat dat moet, dat is onze verplichting naar de Rotterdamse samenleving."

Katja Logtenberg-van der Werf

Bestuurslid

"Een partij als BIJ1 is keihard nodig in het mooie Rotterdam. Als advocaat bij het Advokatencollectief, zie ik dat niet-witte kinderen eerder uit huis worden geplaatst, langer worden vastgehouden na een verhoor op het politiebureau en veelal hoger worden gestraft. Discriminatie vindt plaats bij de politie, maar ook in de rechtszaal. Steeds vaker zie ik dat cliënten zijn toegetakeld door de politie. Agressie in strijd met de proportionaliteit en subsidiariteit is allang geen uitzondering meer.

Voor mij is het tijd om mijn idealen ook op politiek niveau vorm te geven. BIJ1 sluit aan bij mijn missie. Graag wil ik samen met onze leden radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid speerpunten in Rotterdam maken. We zijn er nog lang niet."

Leonieke Schouwenburg

Bestuurslid

"Ik ben sinds 2 jaar actief binnen Rotterdam BIJ1. Met het kernteam zetten we ons in om de afdeling Rotterdam te laten groeien en om belangrijke thema's als racisme en armoede te agenderen. Ook ben ik actief in de landelijke partij waar ik de secretaris ben. Ik heb me aangesloten bij BIJ1 omdat ik vind dat het tijd is voor een andere, meer inclusieve vorm van politiek in Rotterdam.

We hebben in onze stad geen intersectionele partijen die geloven in radicale gelijkwaardigheid en dat kunnen we in Rotterdam niet missen. We zien namelijk nu nog te vaak dat de bestaande politiek kleurenblind is en zich inzet om juist de gemarginaliseerde groepen in de stad verder buiten spel te zetten. Rotterdam heeft juist een sterk intersectioneel geluid nodig en ik wil daaraan bijdragen waar ik kan."

BIJ1-kleurenbalk