Fractie

BIJ1 is sinds 16 maart 2022 met twee zetels vertegenwoordigd in de Rotterdamse gemeenteraad. Maak kennis met onze raadsleden!

Mieke Megawati Vlasblom (Raadslid)

Email: mm.vlasblom@raadrotterdam.nl

Mieke Megawati Vlasblom werd in de zomer van 1996 geboren in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Tien jaar later verhuisde ze met haar familie naar het Noordereiland,midden in Rotterdam — de stad waar ze in korte tijd van zou gaan houden. Tussen de Nederlandse schoolbanken kwam ze er al snel achter dat de gangbare weg niets voor haar is. Mieke is iemand die liever zelf leert, zelf kan en zelf doet.

Na een lastige periode in haar leven - waarin ze zelfs een tijd thuisloos is geweest -knokte ze zich de Rotterdamse horeca- en evenementensector binnen. Daar heeft ze in de jaren daarna talloze evenementen mede georganiseerd. Van clubnachten tot festivals en van kunstprojecten tot demonstraties. Denk aan het jaarlijkse filmfestival, de Slutwalk en de demonstratie in solidariteit met het Palestijnse volk. Het meest recente evenement waarbij ze een cruciale rol had was het grote landelijke Woonprotest in september, een demonstratie die voor enorme politiek een maatschappelijke opschudding zorgde.

Mieke kent de stad en haar mensen als geen ander. Vanuit haar persoonlijke ervaringen in de lokale cultuursector, met de schrijnende woonproblematiek en het (institutionele) racisme staat ze te popelen om haar vurige idealisme in te zetten om van onze stad een écht eerlijke, inclusieve en bijzondere plek te maken.Uit liefde voor de stad.

Michantely de Jong (Raadslid)

Email: mss.dejong@raadrotterdam.nl

Michantely de Jong, geborgen in 1991 in Rotterdam, was peercoach bij Amnesty International en kandidaat voor BIJ1 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Michantely wilde de politiek niet in om politicus te worden. Sterker nog, naar eigen zeggen had ze misschien zelfs liever andere dingen gedaan.

Ze heeft deze stap voornamelijk gezet vanuit een groeiende frustratie over de wijze waarop de huidige politiek wordt bedreven. Het was een kwestie van niet langer steeds toe kunnen kijken hoe aan alles wat sociaal welzijn bevorderd wordt afgebroken. Opgegroeid op Zuid, in een van de vele diverse wijken waar veel mensen het niet breed hebben, is ze van jongs af aan geconfronteerd met alles wat niet goed gaat in de stad, en hoe het leven van mensen onnodig moeilijker wordt gemaakt.

Er ontbreekt in haar ogen een geluid dat verder gaat dan persoonlijke identiteit,maar dit wel meeneemt. Er mist hart, inzicht, nieuwsgierigheid en het lef om de uitdagingen te benoemen en echt aan te pakken. Het zijn van een politicus wordt volgens Michantely nog teveel gezien als een baan, in plaats van een functie die iemand wil bekleden vanuit een diepe behoefte om bij te dragen en een holistische wereldvisie. Om aan een betere toekomst te bouwen, in plaats van stelselmatig dezelfde fouten te begaan en vervolgens daar niet wakker van te liggen.

Precious Sadhoe (Burgerraadslid)

Precious Sadhoe werd in 2000 geboren in Nederland. Op zevenjarige leeftijd verhuisde zij samen met haar moeder naar Suriname: het land waar haar ouders vandaan komen. In 2017 verhuisde zij naar Rotterdam om Life Science & Technology te studeren aan de TU Delft.

Als iemand die ernaar streeft om altijd en overal op te komen voor gelijkheid en rechtvaardigheid, probeerde zij een steentje bij te dragen aan de community. Zo deed zij vrijwilligerswerk op een basisschool om de onderwijskloof tussen kinderen met een lage en hoge sociaaleconomische status te verkleinen.

Vanwege haar passie voor activisme heeft zij tijdens haar bachelor de minor journalistiek gevolgd. Op die manier wilde zij een grotere groep bereiken met haar woorden. Zij schreef artikelen rondom de verbloemde, maar zeer aanwezige homohaat in Nederland, en het koloniale verleden waarop de wereld haven Rotterdam gebouwd is. Verder was zij de voorzitter van een Surinaamse educatieve studentenvereniging in Nederland. Deze vereniging biedt Surinaamse studenten een steuntje in de rug, en probeert de problemen waar zij hier als Surinamers tegenaan lopen, aan te pakken.

Precious heeft kennisgemaakt met onze wereldstad Rotterdam als jonge vrouw, Surinamer en student. Vanuit die opzichten, én met behulp van haar mede-Rotterdammers, wil zij zich met heel haar hart inzetten om de inclusiviteit binnen onze stad te vergroten.

Maak ook kennis met onze wijkraadsleden