Over Rotterdam BIJ1

Radicaal Gelijkwaardig en Economisch Rechtvaardig. Ook in Rotterdam

Al sinds de oprichting van de landelijke partij heeft een grote groep Rotterdammers in woord en daad hun steun gegeven en zich aangesloten bij de beweging.

Het ophalen van de benodigde ondersteuningsverklaringen om deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 te verzekeren was behalve succesvol ook een waar feestje!

Onze Rotterdamse partijleden zijn mensen van alle leeftijden en met totaal verschillende achtergronden. Zo bestaat ons team uit ervaren activisten, mensen met een politieke achtergrond, organisatiedeskundigen, buurtcoaches en advocaten. Een bonte mix van mensen maar allemaal met hetzelfde doel voor ogen. Iedereen wil op eigen manier bijdragen aan het op- en uitbouwen van Rotterdam BIJ1 zodat wij met onze partijidealen Rotterdam tot een nog mooiere stad gaan maken. Maak hier kennis met ons bestuur!

Wie we zijn en wat we doen

De eerste intersectionele partij van Rotterdam. De eerste partij die daadwerkelijk opkomt voor radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Als partij zetten we ons in voor een rechtvaardige stad, verzetten we ons tegen alle vormen van uitsluiting, onderdrukking en discriminatie en strijden we voor een stad waar iedereen kan rekenen op een eerlijk en menselijk bestaan. Bekijk onze standpunten hier

We organiseren bijeenkomsten en thema-avonden, bieden een platform aan de mensen die dat in de maatschappij te weinig krijgen, we laten van ons horen bij gebiedscommissies en de gemeenteraad, schrijven columns en combineren politiek met activisme. Rotterdam kan niet meer om ons heen.

Rotterdam In Actie

Activisme is onmisbaar in het fundament van BIJ1 en in Rotterdam is dat niet anders. Je zult ons regelmatig tegenkomen bij verschillende demonstraties. Of het nu gaat over het klimaat, mensenrechten, het onderwijs, armoede of de LHBTIQ+ gemeenschap.

Want we zijn immers een stad van doen. Een stad van handen uit de mouwen steken. Naast onze politieke acties, willen wij niet alleen voor, maar ook naast de mensen en groepen waar we over praten staan.

Samen staan we voor een inclusief en gelijkwaardig Rotterdam op alle fronten. Wil je daarbij helpen? Word dan nu lid!

aan het laden