Rotterdam BIJ1 zoekt bestuursleden!

Het Rotterdamse bestuur op zoek is naar versterking! Woon je in de regio Rotterdam en ben je lid* van BIJ1? Dan kun je je kandidaat stellen.

(*Het is ook toegestaan om tijdens het proces lid te worden. Lidmaatschap op moment van sollicitatie is niet vereist)

Meer over ons weten? Klik dan hier!

Wat we van je verwachten:

  • Je wil enthousiast meewerken aan de verdere opbouw van Rotterdam BIJ1.
  • Je bent bereid om zowel meedenkend en praktisch uitvoerend werk te doen.
  • Je kunt zowel zelfstandig werken als onderdeel zijn van een team.
  • Je hebt zelfkennis en kunt goed omgaan met feedback en kritiek.
  • Je kunt omgaan met weerstand van buitenaf.

Dat je je kunt vinden in onze uitgangspunten:

  • Je ondersteunt onze basisbeginselen van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.
  • Je staat open om door te blijven leren.

Weten waar wij ons mee bezighouden? Klik dan hier!

Taken en tijds-investering

Het betreft een rol als algemeen bestuurslid. Het bestuur vergadert op dit moment wekelijks online. Hoeveel tijd je daarnaast nog besteedt hangt af van de taken die je op je neemt, maar het is een functie die op de drukkere momenten wel tussen de 8 en 12 uur aan inzet per week vraagt.

Denk qua taken bijvoorbeeld aan het in de gaten houden van lokaal nieuws, meedenken over acties of meegaan naar demonstraties, evenementen en partijbijeenkomsten. Het is een vrijwilligersfunctie waarmee je een maatschappelijke bijdrage levert, jezelf ontplooit en o.a. politieke skills ontwikkelt. Je krijgt er een interessant netwerk voor terug en werkt samen in een leuk en divers team.

Kennismaken met de andere bestuursleden? Klik dan hier!

Representatie is noodzakelijk

We willen ons bestuur zo divers en inclusief mogelijk samenstellen. Daarom moedigen we mensen uit gemarginaliseerde posities, bijvoorbeeld wat betreft seksuele voorkeur, genderidentiteit, beperking, religie, sekswerkers en (voormalige) vluchtelingen vooral aan om ook te solliciteren.

Hoe het verder gaat:

Wil je solliciteren: stuur dan een mailtje vóór 20 oktober aanstaande naar rotterdam@bij1.org. Je kunt jezelf voorstellen op jouw manier. Het hoeft niet per se een brief te zijn, maar kan ook een video zijn of een andere manier waarop in ieder geval de bovenstaande punten overgebracht kunnen worden. We horen graag je motivatie en wat je eventueel kunt bieden aan expertise en/of ervaring. Daarnaast zijn we benieuwd wat je visie en drive is om je voor Rotterdam BIJ1 in te willen zetten. Over de voorgestelde kandidaten zal worden gestemd op de Rotterdamse ledenvergadering.

Alle reacties zijn welkom

We willen alle mensen die geïnteresseerd zijn vragen om contact op te nemen. Zeker ook als je twijfelt of nog vragen hebt. Mocht je op een andere manier iets voor ons kunnen of willen betekenen, dan horen we dat uiteraard ook graag!

BIJ1-kleurenbalk